Jumlah Lawatan KORANG ! Lawat BANYAK2 Lagi Tau!

Rossa Ciplak Lagu Ella...bgos sangat la tu..


Salam semua


Lagu ciplak? Apa kes ni?
Cuba korang dengar! KU MENUNGGU by ROSSA

Rossa - Ku Menunggu - 2010


 

Haaaa.....sama tak sama tak dengan lagu KU MERINDU by Shah ft. Ella?
Ella Feat. Shah - Ku Merindu - 2008


dari http://lostcharmedangel.blogspot.com/2010/12/rossa-ciplak-lagu-ella-wow-hot.html














Sama laaa beb! Adoyai..... ni yang tak best ni..... Aku tak tau laa sapa tiru sapa... atau sapa ciplak sape. Tapi bab tiru meniru ni amalan tak mulia beb. Lagi-lagi aku ni sekarang dalam mood peperiksaan. Memang kena kick laa sapa-sapa yang tiru ni....


Sebab setahu aku satu masa dulu pun kecoh jugak kes lagu Fauziah Latiff- Setia Kukorbankan yang mana lagu dia cedok lagu si Mariah Carey, My All. Memanglah minah omputeh tu tak tau sebab dia bukannya dengor lagu orang Malaysia ni, tapi peminat & pendengar tau kot. Bukannya rakyat Malaysia ni deaf tone kan....







Tak salah kalau kita nak dapatkan idea daripada lagu-lagu lain.Tapi tak bestlah kalau cedok,copy & paste. Takde variasi dan tak nampak laa perkembangan dunia seni tanah air. Korang pun mesti marahkan kalau hasil kerja korang ditiru walaupun sikit-sikit. So elakkan laa plagiarism! Amalkanlah hasil kerja & karya yang bermutu fresh dari ladang!!!! Oooopsss tiru gaya Nabil plak! hehehe... ini bukan plagiat ye!

dari:http://coklateyes.blogspot.com/2010/11/rossa-ciplak-lagu-shah-ella.html


P/S: Ye aku tahu citer ni dah lama...tapi aku saja je nak citer sebab aku tetiba ingat kt diorang lak.ahhaha.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan