Jumlah Lawatan KORANG ! Lawat BANYAK2 Lagi Tau!

HOT!! Cara Tambah Rakan Facebook Tanpa Di Sekat

dari http://gengblogger.com/v/498539

Camne ek?. Korang mesti pelik, kenapa payah bobona nak add friend walaupun kita add friend dari bahagian a person you may know. Sekarang ni, rata rata buatkan facebook profile mereka menjadi private, sekiranya korang tetap nak add diorang tanpa sebarang persamaan interest, maknanya korang akan diberi warning dahulu oleh Facebook, cukup tiga kali, korang akan mula memasukkan captcha, selepas korang masukkan captcha yang terlalu banyak untuk add friend, maka, masa tulah facebook mula suspicious kerana menganggap korang sebagai spam.

Haisyh… pening kepala woo… Susah la cenggini kan?. So, sebenarnya cara dia mudah je. Kita kaji dulu bagaimana Facebook ni anggap seseorang ni spam add friend. Ini adalah disebabkan korang tak mempunyai apa2 connection dengan diorang. Sebab tu la senang2 je korang akan ditarget sebagai suspicious spammer.

Jawapan pada masalah ni senang je. So, korang kena la ada connection ngan diorang. Jadi, korang join je mana mana group yang mempunyai ramai ahli. Secara tak langsung, korang akan mempunyai connection dan persamaan antara diorang, iaitu diorang join group yang sama ngan korang.


Jadi, cara tambah rakan kat facebook tanpa disekat ni nampak realistik la bila korang da establish connection ngan semua member group tu. Jadi, korang takkan dianggap sebagai spam sekiranya korang tambah rakan facebook kat group tu.

Lagi best, teknik ni boleh twist untuk dapatkan targeted people berdasarkan interest diorang. Mungkin korang penulis blog pasal Rita Rudaini, so korang search group yang suka Rita Rudaini, dan bila korang tambah rakan facebook group tu, maka senang la untuk diorang bukak blog korang yang cerita pasal Rita Rudaini tu..

Hehehhe… harap korang sebar2 kan lah benda yang korang suka ok :D

Tiada ulasan:

Catat Ulasan