Jumlah Lawatan KORANG ! Lawat BANYAK2 Lagi Tau!

Cara-Cara Termudah Untuk Download Movie dari Video Streaming Site

Video streaming site /video hosting ada banyak, yang paling popular sekali ialah youtube. Tapi youtube cuma ada video yg panjangnya tak lebih dari 15 minit. Jadi, untuk stream movie , saya mengesyorkan site seperti Movshare.net , Dailymotion , Sapo Video , Videoweed , VideoBB dan banyak lagi video hosting yang lain. Memang la kita boleh tonton movie tersebut online dari hosting sites ini, tapi ada banyak masalah , seperti:

  1. Kadang kadang nak start watch movie tu kene tunggu dulu, walaupun speed internet kita laju.
  2. Bagi yang internet speed slow, nanti baru tengok kejap, dia berhenti buffering dan lepas berapa minit baru start play balik. Buat orang rasa menyampah untuk tengok.
  3. Katakanlah sedang kita sedang syok tengok sreaming movie tu , tetiba blackout. Wifi pon mati, laptop pon lama lama mati jugak. Jadi bila dah ada elektrik balik, bukak pc, dan semua yang kita tengok tadi dah hilang, kena bukak balik website dan tunggu streaming lagi.
Macammana nak atasi masalah ini? Download je lah. Tapi bagaimana? Kalau kat youtube kita boleh pakai Youtube Downloader, tapi kalau site lain? Ada dua cara.


Langkah pertama:

1- Download Real Player 11 kat sini 
 
**Sila lakukan sebarang penginstallan semasa online,bukan offline. **

2 -Selesai install,buka youtube,cari movie/video yg anda mahukan,gerakkan mouse dekat screen video,automatically akan kuar "Download This Video" kat bahagian atas video.

3- Klik di situ dan akan kuar satu kotak downloader. tunggu jela sampai habis download.


4- File itu hanya boleh tengok dekat VLC Media Player dan RealPlayer sahaja. 
(flash video)

Langkah kedua:

  1. Download IDM (Internet Download Manager) ,bersama dengan keygen dia kat link ni, http://www.mediafire.com/?agaz6fb9ajaa7pc
  2. Setelah selesai download, extract files dalam tu , anda akan nampak file bid6014a jd,extract files bid6014a itu dan kemudian anda akan nampak pula files bid6014 , extract folder tersebut untuk dapat folder keygen dan setup.
  3. Buka folder setup,dan install.
  4. Selesai install buka pula folder keygen dan buka software keygen.tekan generate dan anda akan dapat serial code. Copy code itu.
  5. Buka Internet Download Manager 6.05 dan pergi ke tab "Registration". Paste disitu dan anda telah dapat software tersebut secara percuma!
  6. Kemudian pergi ke mana mana video streaming sites seperti youtube. Buka satu video untuk di mainkan.
  7. Anda MESTI TEKAN BUTANG PLAY
  8. Anda akan lihat symbol IDM dan perkataan tertulis "Download This Video" atau "Download Video From This Page"
  9. Kadang kadang simbol itu berada di atas atau bawah page,sila cek berhati hati.Tekan button tu. Download akan dilaksanakan
  10. Masih ada masalah? Berikan komen anda.

5 ulasan:

  1. bro bagi je lah key gen dia...sbb aku tak leh masuk site tu

    BalasPadam
  2. bro,setiap software berlainan key dia..
    ko lupakan la IDM tu..
    kalo nk download movie melayu ke english ke cume pergi kt ddmf.biz je

    BalasPadam
  3. hey there and thank you for your information – I've certainly picked up anything new from right here. I did however expertise several technical points using this site, since I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I'm complaining, but sluggish loading instances times will
    sometimes affect your placement in google and can damage your high-quality score if advertising and marketing
    with Adwords. Anyway I'm adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective intriguing content. Make sure you update this again soon.

    Feel free to visit my web-site ... Youtube Views

    BalasPadam
  4. I don't even understand how I stopped up right here, but I believed this put up used to be great. I do not recognize who you might be but certainly you're going to a famous blogger in case you are not already.

    Cheers!

    My weblog castleville guide

    BalasPadam
  5. If you would like to figure out the way to easily download videoweed, please carry on with reading this article at http://www.allavsoft.com/how-to/videoweed-downloader.html

    It will show you how to fast achieve downloading video from Aol on Windows or Mac.

    BalasPadam